Öka din B2B försäljning med videoannonser på LinkedIn
I den här guiden går vi igenom hur du kan använda videoannonser på LinkedIn för att skapa leads och öka din B2B försäljning.
Vill du lära dig mer om videoannonser för LinkedIn B2C? Kolla in den här guiden!
Vad är videoannonser på LinkedIn?
Vilka olika typer av annonser finns det på LinkedIn?
Innan vi fördjupar oss på just videoannonser på LinkedIn för B2B ska vi ta en titt på vad det finns för andra typer av annonser. Beroende på vad du har för mål med din annonsering kan det vara värt att använda sig av en eller flera olika typer av annonser.
- Videoannonser är en typ av sponsrat innehåll, vilket betyder att det syns i flödet tillsammans med vanliga organiska inlägg. Det går även att göra sponsrat innehåll med en bild eller bildspel, eller marknadsföra ett event. Här kan du läsa om hur du kan använda bildannonser på LinkedIn för B2B.
- Textbaserade annonser syns antingen i högerkolumnen eller i den övre banner på LinkedIn, och är mer som klassiska annonsbanners.
- Sponsrade meddelanden visas bland vanliga meddelanden på LinkedIn.
- Dynamiska annonser genereras specifikt för varje mottagare och saker som mottagarens profilbild, namn, eller yrkestitel kan användas i annonsen.
Hur kan videoannonser på LinkedIn för B2B se ut?
Videoannonser kan göras i tre olika format: fyrkantig (1:1), liggande (16:9) och stående (9:16). Annonser syns i nyhetsflödet precis som ett vanligt inlägg, men har en annonsmärkning.
Här hittar du en specifikation på alla format för videoannonser på LinkedIn.
Du bestämmer vilka som ska se din annons
Den största fördelen med annonsering på digitala plattformar är att du får makten att välja vilka som ska se dina annonser. Du kan antingen jobba med retargeting för att nå ut till personer som redanvisat intresse för dig, till exempel genom att besöka din hemsida. Eller så kan du bygga din målgrupp utifrån olika demografiska parametrar som yrke, intresse och position.
Vad kostar det?
När du annonserar på LinkedIn betalar du antingen kostnad per klick eller kostnad per visning. Annonskostnad kan variera stort beroende på vad du annonserar om och vilka du annonserar mot. Men det är inte bara annonskostnaden som kostar pengar när det kommer till videoannonsering på LinkedIn. Kvalitén på videon är avgörande för annonsens framgång, det kan därför vara en god idé att ta hjälp av en byrå eller kreatör om du inte har någon som kan göra detta inhouse.
Fördelar med att använda videoannonser på LinkedIn för B2B
Räcker det inte med organiskt?
Att marknadsföra sig organiskt på LinkedIn är en jättebra början! Men ofta kan de behövas en extra push för att du ska nå ut till nya potentiella kunder, framförallt om du vill sälja något. Annars är det lätt hänt att du står och predikar för samma publik.
Det finns ofta en föreställning om att det går att marknadsföra sig gratis på sociala medier men sanningen är att de flesta företag bara använder organiskt innehåll som ett komplement, ofta varumärkesbyggande, till säljdrivande annonser.
LinkedIn är bästa plattformen för att generera leads
LinkedIn är nummer ett när det kommer till generera leads enligt marknadsförare (LinkedIn). Enligt LinkedIn är dessutom 4 av 5 användare beslutsfattare inom företag. De som hänger på LinkedIn är alltså där för att göra business, vilket gör dem till en betydligt mer köpstarkt grupp, när det kommer till B2B, än andra plattformar.
Varför det är värt att satsa på videoannonser på LinkedIn för B2B
Video är här för att stanna. Det har varit det dominerande annonstypen på alla sociala medier i flera år nu, och nya funktioner som Stories och Reels visar bara att det är video vi vill konsumera. Enligt LinkedIn själva ger video 30 % mer kommentarer än inlägg med bilder LinkedIn. Dessutom får du otroligt mycket mer spelrum med budskap och information jämfört med en bild. Även om de flesta kommer scrolla förbi videon, får du ändå möjligheten att säga så mycket mycket till de som faktiskt är intresserade och stannar.
Hur kan mitt företag öka försäljning med videoannonser på LinkedIn för B2B?
Det finns flera anledningar till för ditt företag att finnas på LinkedIn. Även om du inte är intresserad av att sälja en tjänst finns det mycket att vinna på att jobba med employer branding eller stärka ditt varumärke på LinkedIn.
Öka varumärkeskännedom
Är du ett nystartat företag är det här du måste börja. För hur ska någon kunna köpa dina tjänster om de inte vet om att du finns? Genom annonsering på LinkedIn får du möjligheten att nå ut till exakt de personer du vill nå ut till, och det är bara din budget som sätter gränsen.
Generera leads med videoannonser på LinkedIn för B2B
LinkedIn är den sociala plattform där man hänger med yrkeskläderna på. Man är där för att nätverka och inspireras av andra företag – och för att hitta nya samarbetspartners. Det betyder att de som är inne på LinkedIn är mottagliga för din pitch, vilket gör det till en oslagbar plattform för att generera leads. Det gör det också enkelt att på ett naturligt sätt gå vidare till en personlig kontakt.
Stärk ditt varumärke
Du kanske redan har ett etablerat företag med en stor kunddatabas. Men du vill väl att de ska stanna också? Genom att visa upp dig frekvent och på ett professionellt sätt stärker du deras förtroende för dig.
3 strategier för videoannonser på LinkedIn för B2B
Presentera dina USP:ar
Det är det första vi får lära oss när det kommer till marknadsföring, men det tåls att upprepas. Titta på dina konkurrenter – vad har du som de inte har? Är din tjänst smidigare, enklare, billigare eller helt enkelt bättre? Berätta för dina kunder varför de ska välja just dig.
Var personlig
Om du säljer en tjänst ska dina kunder inte bara tycka om tjänsten du säljer – de måste även tycka om dig. Genom att sätta dig själv eller dina anställda framför kameran ger du potentiella kunder en personlig koppling direkt, och visar att ni inte bara har en bra tjänst, det är dessutom trevligt att samarbete med er.
Visa att du är expert på ditt område (Thought leadership)
Tycker du att du är bäst på det du gör? Visa det! Thought leadership handlar om att bevisa att du är expert inom ditt område. Genom att lyckas med det bygger du en tillit som inte bara är stark utan även långsiktig.
Låt dina kunder tala för dig (Success stories)
Recensioner blir allt viktigare i all typ av försäljning, och undersökningar har visat att kundrecensioner är nästan lika avgörande som en rekommendation från en vän när det kommer till att genomföra ett köp. Att göra en video där en kund själv får berätta varför de valt dig gör det hela ännu mer personligt. Tänk bara på att det ska kännas trovärdigt, och inte som att kunden läser från en manus.
I den här annonsen har HubSpot använd sig av kundrekommendation för att sälja sin tjänst.
Använd humor
I grund och botten är vi ju på sociala medier för att bli underhållna. Att använda humor är därför ett bra knep för att få nya kunder att uppmärksamma dig, och befintliga kunder att tycka om dig, vilket stärker ditt varumärke och mottagarnas förtroende för dig. Se bara till att det görs på ett professionellt sätt och glöm inte bort vad det är du vill säga!
Att tänka på innan du börjar med videoannonser på LinkedIn för B2B
Optimera din företagssida
Innan du leder nya besökare in till din företagsprofil kan de vara värt att se över hur den ser ut. En halvfärdig, professionell eller otydlig profil kan få kunder att vända vid dörren. Här kan du läsa om hur du kan optimera din företagsprofil.
Satsa på en bra video
Som vi nämnt tidigare är kvalitén på videon du använder A och O för att lyckas med videoannonser på LinkedIn för B2B. Du kan betala hur mycket du vill och få miljontals med exponeringar, men om mottagarna inte gillar det de ser kommer det vara bortkastade pengar. En bra video kan dessutom, om den görs på rätt sätt, användas i flera år.
Moderering av videoannonser på LinkedIn B2B
Förhoppningsvis kommer dina annonser generera en hel del kommentarer och det måste såklart finnas någon där som kan svara på dem. Bestäm vem som ska bevaka kommentarerna, och när de måste bevakas. Har du otur får du en dålig kommentar från den där kunden som inte var helt nöjd, och då gäller det att snabbt vara på plats för att rädda upp situationen.
Analys och uppföljning
Vi har redan sagt att bra innehåll är A och O för att lyckas. Så hur vet du att du har bra innehåll? Genom analys och uppföljning såklart! Tittar folk på dina annonser? Verkar de uppskatta dem? Och framförallt – leder dem till de mål du satt upp? Klargör från början vad målet med annonser och mät sedan hur bra det lyckats. Har du inte lyckats är det dags att testa något nytt.
Hur kommer jag igång?
Lär känna din målgrupp
Innan du börjar måste du se till att du känner din målgrupp. Vilka är beslutsfattarna på de företag du vill nå ut till? Vilken yrkestitel har de? Vad gör de på fritiden? Det här blir grunden för både din strategi och för vilken tid av video du väljer att skapa.
Ta fram en strategi
I strategin bör du klargöra vad målet för annonseringen är, vilka du ska rikta dig mot, och hur du ska lyckas. Det är även bra att sätta en budget, även om den kan komma att ändras när du kommer igång.
Skapa en video
Vid det här laget bör du redan ha grunden för vad för typ av annonsvideo du ska skapa. Som vi nämnt tidigare är det här inte stället att snåla in på, har du inte en kunnig kreatör inhouse är det bra att hitta en externt. Har du möjlighet att göra fler än en video är det ännu bättre, på så sätt kan du testa dig fram till vad som funkar bäst. Är det humor eller tought leadership som får dina videoannonser att generera leads på LinkedIn?
Sätt upp ett annonskonto och starta din första kampanj
Även här kan du ta hjälp av en byrå om du känner att du behöver det, men LinkedIn har också många guider för dig som känner dig modig och vill testa själv.